Abandono el NaNoWriMo!

Abandono el NaNoWriMo!
èxit fracàs
Abandonar el NaNoWriMo és fracassar?

De vegades, cal ser realista i acceptar els fracassos. Per què ho dic? Pel títol de l’entrada. És així, abandono el meu NaNoWriMo. Crec que vaig ser excessivament optimista al moment de plantejar-me’l. La teoria feia bona cara, però aquest novembre hi havia massa fets que posaven en risc la meva bona disposició.

Obstacles

  1. Aquest novembre ha vist la llum El primer Nadal i altres contes d’AdventTal i com he explicat aquí, aquest llibre és d’autoedició i per això m’he hagut de convertir en editora del meu llibre, la qual cosa significa que m’he encarregat de totes les tasques de què habitualment s’encarrega una editorial, a més de convertir-me en la meva pròpia cap de màrqueting, feina gratificant però molt poc compatible amb la feina de dia i amb altres reptes personals.
  2. Tinc una feina de dia. Una feina que m’agrada però que m’ocupa bona part del temps. I soc esposa i mare, fet que significa que, poc o molt, m’ocupo d’una casa i d’una logística que res no té a veure amb la feina d’escriptora.
  3. No soc una màrtir; i ara! I no he fet cap curset de Superwoman. Però és cert que, quan marxo de casa al matí, ho faig pensant ja en el sopar, en la compra, en els encàrrecs del dia a dia. I quan torno a casa, sovint les meves previsions de dedicació es queden més que curtes.
  4. Hi ha un altre projecte literari que també ha començat a caminar durant aquest mes. Però, d’aquest, en parlaré un altre dia.

Vaig començar bé. Els dos primers dies de NaNoWriMo vaig escriure poc més de 1.000 paraules.  El tercer, quart i cinquè vaig escriure’n entre 200 i 400 per dia. El sisè, dissabte, el cansament va poder amb mi i ho vaig haver de deixar estar. La nit va ser horrible. I diumenge em vaig dedicar a vegetar (literalment). Els següents dies, no em trobava prou bé per tornar-hi, i després ja va entrar en joc la impressió d’exemplars d’El primer Nadal… i les qüestions logístiques del llibre nounat.

Valoració

Aquests cinc dies han tingut, tanmateix, efectes positius, malgrat que abandono el NaNoWriMo. Han servit per a què, d’una idea que era poc menys d’una pàgina, sorgís ja un petit univers amb uns paràmetres bàsics, una protagonista amb cert caràcter i unes línies d’investigació. No n’estic pas descontenta, d’aquests mínims resultats, la qual cosa ja és força positiva malgrat . Ara tocarà agafar totes aquestes dades que han donat les més o menys 3.000 paraules de què disposo i organitzar-les: definir l’estructura, elaborar les biografies dels personatges principals i investigar allò que calgui perquè, quan em torni a posar a escriure, pugui fer-ho des d’una certa lògica i donant una versemblança tant als personatges com a l’acció.

Potser el meu NaNoWriMo continuarà el mes de desembre (NaDeWriMo) o potser serà pel gener (NaJaWriMo). Ja ho veurem.Deixa un comentari

Que t'ha semblat?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *