Premi Capital de la Sardana 2021 per a Montserrat Segura

Premi Capital de la Sardana 2021 per a Montserrat Segura

El proppassat 1 de maig, Sant Feliu de Guíxols va celebrar la proclamació com a Capital de la Sardana d’enguany. L’esdeveniment, que hauria hagut de ser a primers de 2020, es va haver d’ajornar pel que tothom sap.

Així, doncs, en el marc de la inauguració de la capitalitat de Sant Feliu, es van donar a conèixer els Premi Capital de la Sardana 2021, dos dels quals han recaigut en figuerencs: un dels premis A la dedicació ha recaigut en Josep Quer i Agustí, intèrpret i professor de trombó, violí i contrabaix, que va exercir durant molts anys com a músic de cobla. I un dels premis A la Promoció i Difusió ha recaigut en una servidora, per haver escrit els quatre contes infantils que componen el recull En Pep, el nen que somiava sardanes.

 

Per què un llibre de contes sobre la sardana

Aquest no és un premi literari, sinó més aviat un reconeixement a una feina feta. Inesperat, perquè aquests contes els vaig escriure amb una intenció molt clara: donar eines a docents, monitors d’esplais i colles i fornir les biblioteques d’un nou text sobre la sardana, adreçat als infants. Per què? Doncs, senzillament, perquè en els últims trenta anys només se n’ha publicat un. Així que, quan es va plantejar aquesta necessitat en el mateix marc de la Capitalitat de Figueres, i se’m va encarregar des de l’Ajuntament la redacció d’un conte, vaig fer una proposta més àmplia, la que el 2018 va resultar en el volum abans esmentat. Va ser una feina molt bonica i agradable, i també un repte. I crec, modestament, que el vam superar prou bé: els contes i les il·lustracions són frescos, tenen un punt d’humor i intenten veure la sardana amb els ulls nets i poc condicionats dels infants.

No puc menys que agrair a l’Ajuntament de Figueres que em fes l’encàrrec d’aquest llibret; i també que em permetés escollir els artistes que l’il·lustrarien. I haig d’agrair molt especialment que els companys del Foment de la Sardana Pep Ventura presentessin la meva candidatura a aquest premi tan entranyable.

Els premis seran lliurats el 18 de desembre d’enguany a Sant Feliu de Guíxols.

En Pep continua donant satisfaccions… Aquest Premi Capital de la Sardana 2021 n’és una. I una de molt gran!

Josep Quer i Montserrat Segura premis Capital de la Sardana 2021
Notícia al Setmanari de l’Alt Empordà

 

Notícia a Portal Sardanista.

Vídeo de la Proclamació de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana.

 Deixa un comentari

Que t'ha semblat?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *