‘En Pep, el nen que somiava sardanes’, reeditat

‘En Pep, el nen que somiava sardanes’, reeditat

En Pep, el nen que somiava sardanes acaba de sortir al carrer en una nova edició. Es tracta d’un recull de quatre contes infantils que, d’una o altra manera, tracten sobre la sardana. El conte que obre el recull i li dona nom ens remet a un moment incert de la infantesa de Pep Ventura ─pare de la sardana tal com ara la coneixem─ per a imaginar com devia ser que a aquell músic colossal li passés pel cap transformar una dansa popular per a convertir-la en un patrimoni monumental. El segon dels contes, Una festa de sardanes, ens mostra la preparació de l’aniversari d’en Jan, un nen a qui el que més li agrada és ballar sardanes agafant la mà de la Mariona. A Vens a ballar amb mi?, la Nydia ─amb l’ajut de l’oncle Enric, tenorista en una cobla─ explica a l’Héctor què és la sardana i alguns aspectes del món que l’envolta. Finalment, a Ballem castells, trobem uns petits sardanistes i alhora castellers que emboliquen la troca de valent entre una i altra manifestació de la cultura popular del nostre país.

En Pep, el nen que somiava sardanes ha estat una edició conjunta de la Confederació Sardanista de Catalunya i Gorbs Edicions. En aquesta ocasió, la venda del llibre servirà també per donar suport a la campanya que vol dur la sardana a fer part del Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. Com en l’anterior edició, els textos són de Montserrat Segura i les il·lustracions de Dani Torrent, Marina Gibert, Pau Bahí i Roser Segura. El podreu trobar a totes les llibreries del país i també a les parades de llibres de Sant Jordi d’enguany.

El llibre va ser editat el 2018 per l’Ajuntament de Figueres, en una edició que va servir per a tancar el bicentenari del naixement de Pep Ventura. El passat 2021, Montserrat Segura va ser guardonada per la Capital de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols amb el premi a la Promoció i Difusió, precisament per aquest llibre.

Coberta del llibre
Coberta de ‘En Pep, el nen que somiava sardanes’


Deixa un comentari

Que t'ha semblat?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *