Qui soc?

Montserrat Segura i Feliu

 

Soc la Montserrat Segura i Feliu. Vaig néixer a Barcelona el 1964 i gairebé sempre he viscut a Figueres.

De ben joveneta que ja volia ser escriptora, perquè m’agrada molt explicar històries. I, més que explicar-ne, m’agrada inventar-ne. A més, m’estimo molt la literatura en català. Com que la vida em va portar per altres camins, vaig tardar a posar-m’hi d’una manera seriosa; el primer que vaig publicar va ser una sèrie de contes i relats curts al Setmanari de l’Alt Empordà, entre els anys 1986 i 1988. 

Mentrestant, em guanyava la vida fent d’administrativa i utilitzant els meus coneixements de francès i d’alemany en empreses de la costa, però vaig deixar aquesta feina per obrir, amb la meva germana Roser, una llibreria i centre d’aprenentatge de Belles Arts, l’Antaviana, el 2004, una aventura que va durar fins al 2011.

 

 

 

Escriptora

Va ser a l’Antaviana, entre llibres, clubs de lectura, tallers i actes públics, on em vaig decidir a seguir el meu somni i on es va gestar el primer llibre que vaig publicar, La reina faraó (Gorbs Edicions, 2014).

Després de tancar la pàgina llibretera, he fet de correctora i de redactora per a mitjans escrits com el setmanari Hora Nova, la revista mensual Mira’m i per a diverses empreses, institucions i clients particulars. Actualment, compagino la feina amb l’escriptura i amb col·laboracions en mitjans com la revista Alberes.

El 2017 va ser un any memorable. Per un cantó, vaig viure l’honor i la joia de ser guardonada amb el Premi Joaquim Ruyra de Narrativa dels Premis RECVLL de Blanes pel meu relat El contracte Wong; per l’altre, a finals d’any vaig publicar El quadern d’Osiris, una aventura adreçada principalment a públic preadolescent i publicada per Edicions Cal·lígraf.

L’abril del 2018 es va publicar El contracte Wong (Pagès Editors). A la tardor del mateix any, va veure la llum En Pep, el nen que somiava sardanes (Ajuntament de Figueres), un recull de quatre contes amb sardanes i una fantasia sobre la infantesa de Pep Ventura, creat expressament amb motiu del bicentenari del genial compositor. Gràcies a aquest llibre, he estat guardonada amb el Premi a la Promoció i Difusió dels Premis Capital de la Sardana 2021. També el 2021 vaig publicar el recull de contes El primer Nadal i altres contes d’Advent

El 2022 ha estat reeditat En Pep…,  en una coedició de la Confederació Sardanista de Catalunya i Gorbs Edicions

Continuo escrivint, amb nous projectes que es faran realitat entre el 2022 i el 2023.