La ‘Bàrbara’ ja fa camí!

La ‘Bàrbara’ ja fa camí!

 

peça teatral Bàrbara
Coberta ‘Bàrbara’, de Pau Bahí 

Fa uns mesos, en una entrada al blog, deia que la peça teatral Bàrbara dormiria un son lleuger, perquè tenia plans per a ella. Doncs aquests plans s’acaben de materialitzar. Finalment, i gràcies a la Biblioteca Carles Fages de Climent de Figueres, a la seva directora, Nati Vilanova, i a la responsable, conductora del club de lectura de teatre i gran dama del teatre figuerenc, Magda Bosch, aquest text ha pogut veure la llum. Ara ja es pot trobar a les llibreries de la ciutat de Figueres i també a Amazon.

Bàrbara és una obra de teatre sobre el que podia haver passat en l’autòpsia de la “noia de Portbou”, el setembre del 1990, si el forense titular hagués estat el doctor Gabriel Sinyol. La recreació d’aquest cas real, doncs, és en clau de fantasia, amb un punt d’humor i també amb el desig que la infortunada jove que es va penjar del famós pi de Portbou no caigués en l’oblit i trobés, encara, uns certs escalf i commiseració.

Argument

Sis són els personatges que intervenen en aquesta peça teatral: la noia morta sense nom, el doctor Sinyol, l’ajudant Toni, Ema o Manel (segons el moment), l’inspector de policia Joan Bernat i Lina, la periodista alemanya. Al primer acte, i per la sala d’autòpsies, desfilaran cinc dels sis personatges mentre escolten la història que la noia difunta explica a Sinyol i a Ema; al segon acte, que s’esdevé uns vint-i-cinc anys més tard, coneixerem el desenllaç de la història de la jove a través de l’entrevista que el ja ancià doctor concedeix a la periodista estrangera que tant s’interessa pel cas de la noia no-name.

El llibre es pot trobar a llibreriaedison_figueres, La Bookman Llibreria i a Llibreria La Ploma.

O també el podreu trobar aquí.Deixa un comentari

Que t'ha semblat?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *