Comença el compte enrere per al ‘Figueres de por’

Comença el compte enrere per al ‘Figueres de por’
Cartell contes de por
Cartell ‘Figueres de por’

Contes de por

Aconseguir una antologia de contes de por és, entre altres, un objectiu del Figueres de por‘, un esdeveniment literari en el qual 17 escriptors i un il·lustrador de la ciutat o estretament vinculats amb la ciutat es reuniran, la nit de Tots Sants, en un lloc tan emblemàtic com el Castell de Sant Ferran amb l’esmentat objectiu. La idea motora de l’esdeveniment és agermanar l’esperit de la reunió a Vil·la Diodati ─que va donar lloc al monstre de Frankenstein─ amb la catalana tradició dels contes de por de la nit de Tots Sants, amb la condició sine qua non que les històries passin a la ciutat de Figueres.  Els escriptors es tancaran a les dependències dels Amics del Castell de Sant Ferran, on passaran la nit ideant nous Frankensteins que facin de la capital de l’Empordà, els seus paisatges i la seva gent, protagonistes d’aquestes narracions. Els escrits, un cop editats, formaran part del patrimoni literari de la ciutat. I potser iniciaran una tradició nova de literatura fantàstica.

Com ho farem?

‘Figueres de por’ també és un certamen obert a la ciutadania figuerenca. Per això s’ha buscat la complicitat d’entitats, empreses i persones perquè aquest esdeveniment arribi a més gent i s’hi pugui participar de diverses maneres. Així, en l’organització comptem amb els Amics del Castell de Sant Ferran. L’Ajuntament de Figueres i Comerç Figueres Associació hi col·laboren, així com també la Biblioteca Carles Fages de Climent, la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia i el Festival Soc friki soc Cultura. També hi col·labora La carnisseria de la Núria.

El programa d’aquest ‘Figueres de por’ consisteix en les següents activitats:

  • Dilluns 31 d’octubre, a les 19.30: Acte obert al públic. Xerrada i passi de diapositives per ubicar un llegendari de terror a Figueres i als seus indrets més fantàstics. A continuació, lectura de contes del mateix gènere a càrrec de l’actriu Olga Cercós.
  • A les 20.30: Lliurament de premis del concurs endegat per Comerç Figueres Associació i Figueres de por.
  • A les 21.00: Tancada d’escriptors.

Qui serem?

Els escriptors que hi participaran són Mar Aparicio, Enric Bassegoda, Àngel Burgas, Montse Cufí, Mercè Cuartiella, Octavi Dalmau, Txell Escrigas, Henar Galán, Paloma Gómez, Alfons Gumbau Ymbert, David Ruiz, Ricard Sayeras, Joan Manuel Soldevilla, Antònia Tubau, Cristina Vilà i Carles Vilaseca, a més de Carlos Acedo i Montserrat Segura, impulsors de l’esdeveniment.

 

 

contes de por
Logo del ‘Figueres de por’

 Deixa un comentari

Que t'ha semblat?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *