01.11.2021, primer dia de repte

Primer dia de repte. Paraules escrites: 1.011.

Com comptabilitzo el total de paraules?

És fàcil. Treballant amb un processador de textos (Word, Open Office, Scrivener, etc.) comptabilitzar-les és un joc. Hi ha menús que permeten tota mena d’utilitats, també comptar les paraules o els caràcters. I fins i tot els caràcters comptant-hi o no els espais entre paraules. Això és molt útil quan la feina que estàs fent, sigui d’escriptura o de correcció, et demana un nombre determinat d’unitats.

En el meu cas, utilitzo Scrivener, que és un processador de text per a l’escriptura de qualsevol classe que permet moltes més utilitats. No explicaré ara totes les virtuts d’aquest processador, que en té un bon munt, però sí que deixo aquí la idea de l’objectiu. Scrivener no només compta els caràcters o paraules que vas abocant al paper, sinó que, a més, et permet fixar-te un objectiu (mínim i màxim) i et va indicant el progrés amb una petita barra que canvia de color a mesura que vas arribant a l’objectiu o el superes. D’aquesta manera, tens una imatge de com avança el treball i això també és un estímul, en un cas com en el que ens ocupa.

Com partir de zero i escriure 1.000 paraules?

Ben bé de zero no hi parteixo. Abans de començar a escriure, vaig obrir 30 fulls ─com deia abans, a Scrivener─ amb el títol que correspon a la data del dia en què les escriuré. Com que el meu esborrany encara no té nom i no sé per on em portarà l’escriptura, de moment només em concentro en això.

El punt de partida, com vaig explicar a Fem un NaNoWriMo?, és una narració petita que vaig escriure aquest estiu i amb un objectiu molt determinat. Ara bé, el personatge protagonista de la narració em sembla prou atractiu i per aquest motiu, aquest dia 1 del repte vaig començar-lo intentant explicar d’on surt el personatge. I alhora, quin és el conflicte que desencadena l’acció del que és poc més que un microrelat.

Truc per a l’endemà

És un truc bastant senzill. Quan vaig acabar les 1.011 paraules del dia, per tenir un punt de partida per a l’endemà, vaig fer formular una pregunta al personatge protagonista que ja vaig anotar, a mena de títol, en la pàgina de Scrivener corresponent al segon dia del repte. La resposta, i el que encadeni aquesta resposta, serà la continuació del relat. Crec que és un truc prou bo per a mantenir-lo la resta del repte.Deixa un comentari

Que t'ha semblat?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *