FIGUERES VOL DECIDIR

Ahir al vespre, les Boges vam tenir la sort de ser i participar a l’acte de presentació de les consultes a favor de la independència de Catalunya, organitzat per Figueres decideix. Diem que va ser una sort, perquè vàrem tenir l’oportunitat i la satisfacció de veure que la nostra ciutat es mou quan el motiu s’ho val. Ens retractem completament de l’afirmació que fèiem fa uns dies referent a què els figuerencs no som arrauxats. Perquè la gent de Figueres decideix és arrauxada però amb la proporció justa que, combinada amb el seny tradicional, permet disposar un acte com el d’ahir. La presentació, a càrrec de Josep Puigvert, va ser amena i precisa. Els ponents, de gran nivell intel·lectual i humà, van fer intervencions mesurades però que argumentaven i fonamentaven  el dret  dels catalans a decidir com volem ser governats  i a expressar aquest dret amb total llibertat. Finalment, el gran Carles Coll va cloure l’acte amb una selecció de cançons de Lluís Llach interpretades al piano i l’himne Els Segadors, cantat per tots els assistents. L’auditori del Cercle Sport es va quedar molt petit per als més de dos-cents assistents a la presentació, fet que evidencia fins a quin punt la nostra ciutat està mancada d’infraestructures adequades per allotjar esdeveniments d’aquesta importància. Després, la sala de jocs del mateix Cercle Sport va acollir un generós pica-pica per gentilesa de diverses empreses de restauració de Figueres. Els voluntaris de Figueres decideix no donaven l’abast a obrir ampolles de cava, servir-ne, aprovisionar la taula central de brunyols i altres menges exquisides, recollir adhesions i escoltar felicitacions. 
L’acte d’anit passada era el punt de partida d’un moviment que veiem  com es referma dia a dia i pren embranzida. D’aquí al vint-i-cinc d’abril, a Figueres decideix s’haurà de treballar molt: faltaran mans per a tanta feina,  i tota col·laboració, sigui econòmica, personal, amb material de tota mena  o amb idees, serà benvinguda. Hem de fer que la consulta del 25A10 sigui un èxit: que hi participi tothom, encara que sigui per expressar-se contra la independència. Hem d’aconseguir engrescar aquest jovent que, tot i ser menor d’edat, tindrà la primera oportunitat de pronunciar-se sobre un tema d’importància capital per a la societat en què viuen. Cal que la part de població que va viure de ple el règim dictatorial pugui gaudir d’aquest dret sense por i amb emoció. Cal que els que han vingut de fora, sigui del nord o bé del sud entenguin que, almenys aquest cop, també poden i han de dir-hi la seva. I tot dependrà de l’empenta que Figueres decideix i les decideix de la resta de Catalunya aconsegueixin comunicar.
El vespre d’ahir vam veure una Figueres plural, rica i que vol decidir. Amb alegria, com així ha de ser, i amb civisme. Per molts anys!


Deixa un comentari

Que t'ha semblat?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *