UNA LLIÇÓ D’OPTIMISME I ENTUSIASME

Fa pocs dies, vaig tenir l’ocasió, gràcies a la meva feina, d’assistir a una xerrada de Víctor Küppers, autor, formador, professor i conferenciant. La conferència versava sobre com posar entusiasme al món de l’hostaleria i el turisme, i anava adreçada principalment a empresaris d’aquest importantíssim sector. Per ser part de l’organització, vaig tenir l’oportunitat d’accedir a Küppers a través de correu electrònic; per poc observadora que siguis, a través del correu electrònic ja pots entreveure trets de personalitat. I, a través del correu, ja vaig tenir bones sensacions amb el personatge: concís, poc amic de formalitats, anant per feina i cordial. Abans i després de l’esdeveniment, vaig tenir ocasió de canviar-hi unes paraules. Em va agradar constatar que Küppers té un tracte amigable, proper.

A la conferència, d’entrada, ell ja va dir que no admetia preguntes. Que es limitava a deixar anar algunes idees per si algú les volia aprofitar. I realment, en va deixar anar unes quantes que no només valen si treballes en un establiment del sector serveis, sinó que les pots aprofitar per al dia a dia siguis qui siguis i facis el que facis. I només en comentaré algunes:
– O enamores o ets barat (sí, aquesta val sobretot si vens alguna cosa o si tens un establiment obert al públic. Però no em direu que no es pot aplicar a la vida quotidiana…). En qualsevol cas, és preferible que el que et conegui pensi que ets una persona “d’ole, ole i ole” (paraules seves) i no pas barat!
– Hem de desterrar l'”anar fent” que tant sovint utilitzem quan ens pregunten com estem. La resposta hauria de ser “entre brutal i espectacular“. Viure en la zona còmoda de l’anar fent és de mediocres. L’estat natural sa és d’anar xutat pel món. (Eps, és un parlar! Xutats d’adrenalina!).
– Tot és qüestió d’actitud, no de currículum. Cal treballar l’actitud.
– No hi ha xutamenta millor que un elogi sincer (i si és del cap, a la feina, ni us ho explico).
– Hi ha gent que viu instal·lada en l’excusa: si les coses no surten bé “…és que…”. Cal desterrar l’és que i deixar de queixar-se. És molt millor pensar què es pot fer per enamorar o per motivar, i fer-ho.
– L’amabilitat i l’alegria, el somriure, són característiques de la gent que enamora.
I, per a mi, la perla:
– El nostre estat d’ànim depèn de nosaltres mateixos. O, per dir-ho d’una altra manera, cadascú té mal dia si vol i ho permet.
Potser tot això, ben mirat, ja ho sabem. Però cal que algú ens ho posi davant dels nassos per fer-nos-hi pensar. D’una conferència de Küppers, se’n surt amb les piles ben carregades, amb l’ànim “entre brutal i espectacular“!!! En dono fe.

Conferència sobre l'entusiasme


Deixa un comentari

Que t'ha semblat?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *