PENSA FIGUERES

Davant la proximitat de les eleccions municipals, alguns partits polítics de la nostra ciutat van per feina i comencen a marcar perfil i a mostrar-se en públic. CIU, per exemple, genera notícies presentant les noves incorporacions a la seva llista; la CUP es promociona via xarxes socials, ERC va apagant focs i el PSC ha posat una web a disposició de la ciutadania per tal de conèixer-ne les principals inquietuds. Aquesta web es diu Pensa Figueres i demana una pluja d’idees (per bé que el redactat està mal formulat: és diferent proposar que demanar. Recomanem els serveis de www.cetrencada.cat, assessors lingüístics) per conèixer de primera mà què vol la ciutadania per a la seva ciutat. Les Boges ens hem posat a barrinar i hem preparat una llista:
-Figueres ha de ser una ciutat total, no només un centre privilegiat envoltat d’una perifèria que comença a 5 minuts de la Rambla (comercialment, socialment, etc).
-Cal més presència de la Guàrdia Urbana, o més Guàrdia Urbana (despesa que podríem compensar despatxant els càrrecs de confiança).
– Cal més netedat: és més important que no hi hagi brutícia de cap mena en qualsevol carrer, que no pas que no hi hagi xiclets al terra del carrer Nou i la Rambla.
– Volem que la Firarebaixes i l’Acústica es facin a la Rambla Nova i en d’altres places (per allò de promocionar els barris)
– Necessitem places on les criatures i els joves puguin xutar a pilota i anar amb patins (el carrer i les places, tradicionalment, eren els espais de joc per a la mainada de ciutat. Ara sembla que això està mal vist) 
– El castell de Sant Ferran ha de ser d’ús públic; fins i tot el podríem convertir en seu universitària. I quin campus!
– El museu Dalí s’ha de convertir en un lloc interactiu de cultura i formació, i no només una exposició de cromos (caríssims). Podria prendre d’exemple el renovat museu Picasso de Barcelona.
– S’hauria de buscar l’excel·lència d’una manera efectiva, primant els nous talents locals; a la Figueres del segle XXI hauríem de trobar unes i uns nous i noves Dalí, Anglada (ens l’hem nostrada) , Deulofeu, Monturiol, etc.
– El museu de l’Empordà hauria d’esdevenir un referent a Catalunya, cosa que s’aconseguiria, potser, definint-ne el criteri amb claredat i ampliant la col·lecció local amb més obres de qualitat. 
– Els usos del Molí de l’Anguila s’han de redefinir per tal que totes les  associacions, entitats i grups  puguin fer-ne ús, no només tres.
– Els centres cívics no haurien de programar activitats que entren en competència deslleial amb professionals que treballen en les mateixes matèries.
– Hi ha d’haver un alberg per a la joventut viatgera i un per a les persones sense sostre.
-Tots els carrers que ho requereixen s’han d’arreglar quan és necessari. Només quan s’apropen eleccions veiem fer grans reparacions als  del centre mentre se segueixen deixant els de la “perifèria” plens de bonys i forats.
Aquests dotze punts han sorgit en una estoneta de pensar Figueres. Si hi rumiem més, segur que en podrem proposar uns quants més.


Deixa un comentari

Que t'ha semblat?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *