PAGÈS-MANIÀTIQUES (I)

El proper 15 de desembre a les 20.00 tindrà lloc una nova edició del club de lectura de l’Antaviana. En triar un llibre procurem que compleixi dues premises:

-que l’obra escollida no sigui novetat, perquè les novetats ja gaudeixen de molta visibilitat, tant a les llibreries com als mitjans de comunicació.

-no limitar-nos a un gènere concret ni a un autor o època determinada. D’aquesta manera aconseguim un cos de lectures eclèctic i fem descobriments insospitats.

Dit això, aquest mes proposem una petita perversió de les nostres normes; és la gràcia que té ser el màster del joc. Ens expliquem. Aquest setembre s’ha publicat un llibre del nostre admirat Vicenç Pagès, Els jugadors de whist. Com que, d’aquesta obra se n’ha parlat molt, no hi afegirem res perquè res de nou no hi podríem aportar. Tanmateix, sí que direm que ens ha agradat tant que l’hem llegit dos cops i aprofitem per recomanar-lo de cara a Nadal. Regaleu-lo, regaleu-vos-el, llegiu-lo. Per cert, ja en van tres edicions, un rècord en el mercat català.

Tornant al club de lectura, tenim ganes de disseccionar-hi aquest llibre. Ara bé, es tracta d’una novel·la força extensa, unes cinc-centes pàgines que potser requeriran a alguns lectors més dels trenta dies que deixem passar entre club i club, a part que és novetat. El nostre subterfugi consistirà, doncs, a ajornar la sessió sobre Els jugadors fins a final de curs (juny-juliol). Ja complirà la primera premisa i qui hi vulgui participar disposa de sis mesos ben bons per a imbuir-se d’aquest artefacte narratiu. Mentrestant, però, analitzarem La felicitat no és completa, una altra novel·la de Pagès, premi Sant Joan de novel·la el 2003. El llibre ens presenta set episodis de la vida d’Àngel Mauri. Què hi trobarem: humor, música, tendresa, Figueres -i més coses de les quals en parlarem al club de lectura de dimarts vinent i les comentarem en xarxa el proper dimecres-, però, sobretot, un relat ben estructurat, personatges de carn i ossos i un llenguatge ric i precís. Damunt la taula de llegir (tauleta de nit, sofà, butaca orellera, etc) us deixem dos molt bons llibres. Que vagin de gust! Deixa un comentari

Que t'ha semblat?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *