FIGUERES DECIDEIX

Aquest vespre tindrà lloc una interessant taula rodona entre els representants dels partits polítics de la nostra ciutat i el públic que hi assisteixi, a propòsit de la consulta sobre la independència política de Catalunya que se celebrarà el 25 d’abril d’enguany.
Organitzada per la plataforma Figueres decideix, aquesta taula rodona és un dels molts actes que s’estan programant per tal de concienciar la ciutadania de la importància de participar en l’acte cívic de la consulta. En aquest cas, els polítics explicaran quines són les posicions que adopten els seus partits enfront de la consulta, però el públic els podrà demanar tot allò que l’inquieta al voltant de la independència.
Hi participaran els següents polítics: Agustí Ayats (CIU), Diego Borrego (PP), Francesc Canet (ERC), Joan Font (CUP), Norbert Font (Reagrupament), Pere Casellas (PSC) i Xavi Monfort (IC-V). L’acte tindrà lloc al gimnàs del CEIP Josep Pallach (entrada pel carrer dels Fossos), i serà moderat pel periodista Josep Puigvert.
Ja que hi som, aprofitarem per parlar una mica de Figueres decideix. Es tracta d’una plataforma cívica nascuda amb l’única finalitat d’organitzar la consulta sobre la independència, tot i que amb l’ànim de promoure-la en tots els àmbits de la nostra societat. Aquesta plataforma la constitueix gent d’edat molt diversa -de setze anys en endavant- i de totes les extraccions socials imaginables: professionals liberals, empresaris, estudiants, jubilats, membres de diverses ONG, militants de partits polítics… El funcionament és relativament simple: els i les memebres de la plataforma s’organitzen per comissions i es distribueixen les tasques (logística, voluntariat, esdeveniments, administració, comunicació, etc). Les decisions es prenen consensuadament en assemblea.
El repte més important que s’ha marcat Figueres decideix -a banda de fer que la consulta sigui possible a la nostra ciutat- és aconseguir un alt índex de participació el 25 d’abril, i això passa per aplegar el màxim de vots dels nous catalans de tots els orígens, dels joves menors de divuit anys i dels partidaris del no a la independència. Sense cap dubte, es tracta d’un desafiament engrescador, però també difícil de portar a la pràctica si no es compta amb un nombre alt de voluntaris i voluntàries. En aquests moments, a Figueres decideix calen voluntaris i voluntàries. Per a muntar meses de vot anticipat, cal gent; si es vol arribar als barris, calen persones que facin xerrades i que exerceixin com a enllaç amb cada barri; si cal encartellar, hi ha d’haver més d’un equip que se’n cuidi i si es vol fer arribar informació a cada bústia, cal dividir la ciutat en sectors i adjudicar cada sector a colles que facin el repartiment. Cal tenir en compte que aquestes només són unes quantes de les tasques que s’han de portar a terme d’aquí fins al final de la campanya.
Fer-se voluntari/voluntària de Figueres decideix és la cosa més fàcil del món. Només cal omplir una butlleta amb les dades personals; es pot fer en persona al local de campanya, a la Rambla n. 22, o bé a través de la web www.figueresdecideix.cat. La plataforma no demana ni requereix una implicació total, i cedir una part del nostre temps a una causa col·lectiva omple l’esperit, amplia els horitzons personals i ens fa millors com a individus socials.
Feu-vos voluntaris/voluntàries de Figueres decideix i no us oblideu de passar una estona d’aquest vespre amb els nostres polítics al gimnàs del CEIP Josep Pallach.


Deixa un comentari

Que t'ha semblat?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *