DESPERTA!

Fa uns dies, al·ludíem al tòpic del figuerenc -empordanès en general- arrauxat. Dèiem que ens agradaria conèixer-ne un de viu. Doncs avui parlarem de figuerencs arrauxats.

Es tracta d’una colla de gent que pertany a l’única organització política juvenil activa a Figueres, les JERC (Joventuts d’Esquerra Republicana). Aquests joves tenen entre setze i vint-i-set anys i estan perfectament organitzats, dins de les seves possibilitats, edats i ocupacions.
Per a les Boges, és justificat de parlar-ne, ja que dissabte 23 de gener van presentar una revista anomenada DESPERTA.
Aquesta revista consta de 6 pàgines -pot no semblar gaire, però qui hagi escrit alguna vegada ni que sigui en un bloc sabrà el que són 6 pàgines- en paper cuixé, on els joves dels quals parlem exposen el que hauria de preocupar tot jove figuerenc, independentment de la seva ideologia. Això és: el futur que els espera, les possibilitats de trobar feina, la dificultat de tirar endavant els estudis i, més específicament, la manca de llocs per a relacionar-se, la poca o nul·la incidència del Pla Local de Joventut -que, de fet, es diu Consell Municipal de la Joventut-, les dificultats amb què es troben a l’hora d’organitzar qualsevol mena d’activitats, etc. Us recomanem l’article de Dídac Franco, Figueres, una ciutat d’esquena al jovent; no us el perdeu, sobretot, la part final, els NO i els CAP: per a sucar-hi pa.
També opinen sobre la capitalitat cultural (no només les Boges hi trobem pèls) i les consultes sobre la independència, fan entrevistes a personatges, recullen opinions de joves no vinculats amb la seva organització, proposen passatemps, fan recomanacions de caire cultural i afegeixen una tira còmica.
No podem fer més que felicitar-los: el portaveu té dinou anys; de la portada, maquetació i tira còmica se n’ha cuidat un noi de només divuit anys. La resta d’articles i seccions no sabem qui els ha confeccionats, perquè s’han oblidat de signar-los. Tanmateix, sabem que la documentació és un treball conjunt i que el consell de redacció l’integren tots els membres de l’organització.
Els admirem, perquè són valents: no només per defensar públicament les seves conviccions i els seus interessos, sinó perquè s’han proposat que aquesta publicació no sigui única i n’han previst una continuïtat bi- o trimestral (això encara s’ha de decidir). És a dir, que la feina no els espanta; si no us ho creieu, només cal repassar la llista dels CAP d’en Dídac, que són les activitats habituals que preveuen al llarg de l’any -i que, sovint, la benvolguda regidoria de Joventut els impedeix de fer. Sense comptar les tasques burocràtiques: confecció i presentació de documents davant els diversos departaments de les administracions públiques, gestió de la comptabilitat, neteja i endreça del local… De feina en fan, i molta. Ah, però són joves: surten de nits, van a concerts, veuen partits del Barça, formen part de grups de rock i, a més, estudien o treballen o ambdues coses. No són marcians. Són figuerencs amb empenta. Són el nostre futur.
Una petita crítica al nou mitjà de comunicació: falta que algú s’ocupi de la correcció lingüística. Això se subsanarà, sens dubte, al número 2.
Si algun/a lector/a d’aquest bloc manifesta interès envers aquesta revista (esperem que en siguin molts i moltes), la pot trobar a qualsevol institut de secundària de la nostra vila, al local de Figueres Decideix (Rambla 22) o bé la pot demanar al mail d’aquest bloc o a figueres@jerc.cat.Deixa un comentari

Que t'ha semblat?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *