Qui soc?

Soc la Montserrat Segura i Feliu. Vaig néixer a Barcelona el 1964 i visc a Figueres (l’Empordà) des de fa més de trenta anys.

Sempre he volgut ser escriptora, potser perquè m’agrada explicar històries. O, més que explicar-ne, em plau i em fascina aplegar paraules per concebre ficcions. Vaig començar a escriure poemes, com tantes altres criatures, als nou o deu anys; després, vaig passar al conte infantil. A l’adolescència, aquell cuc encara borinava.

El primer que vaig publicar va ser una sèrie de contes i relats curts al Setmanari de l’Alt Empordà, entre els anys 1986 i 1988. El primer i l’últim en molt de temps: anys dedicats a la família.

Mentrestant, vaig fer d’administrativa i de traductora de francès i d’alemany per a les empreses en què vaig treballar. Vaig deixar aquesta feina per obrir una llibreria i centre d’aprenentatge de Belles Arts, l’Antaviana, el 2004, una aventura compartida  que va durar fins al 2011. Va ser a l’Antaviana, entre llibres, clubs de lectura i diversos actes públics, on em vaig decidir a seguir el meu somni, i on es va gestar el meu primer llibre publicat, La reina faraó (Gorbs, 2014).

Després de tancar la pàgina llibretera, he fet de correctora i de redactora per a mitjans escrits com el setmanari Hora Nova, la revista mensual Mira’m i per a diverses empreses, institucions i clients particulars. Actualment, compagino aquesta feina amb la d’administrativa en una empresa de la comarca i amb col·laboracions en mitjans com la revista Alberes.

El 2017 va ser un any memorable: per un cantó, vaig viure l’honor i la joia de ser guardonada amb el Premi Joaquim Ruyra de Narrativa dels Premis RECVLL de Blanes pel meu relat El contracte Wong; per l’altre, a finals d’any vaig publicar El quadern d’Osiris, una aventura infantil dels protagonistes de La reina faraó, publicada per Edicions Cal·lígraf al novembre.

I a l’abril del 2018 s’ha publicat El contracte Wong (Pagès Editors)